KONAK
ÖN KAYIT
KURS PROGRAMLARIMIZ YAYINLARIMIZ ÖSYM SINAV TAKVİMİ YEDİİKLİM DENEME SINAVLARI YEDİİKLİM SINAV SONUÇLARI REHBERLİK FOTOĞRAF - VİDEO GALERİ ANKET
Bize Nereden Ulaştınız?

DİKEY GEÇİŞ SINAVI

1. DGS Ne Zaman ve Nerelerde Yapılır?

Sınav her yıl Temmuz ayında ÖSYM tarafından belirlenen sınav merkezlerinde uygulanmaktadır.

 

2. Sınav Kaç Kez Girilebilir?

Bu konuda herhangi bir kısıtlama yoktur. 
 
 

3. Sınava Nasıl ve Nereden Başvuru Yapabilirim?

Sınav katılmak isteyen adaylar başvurularını Meslek Yüksekokulu müdürlüklerinden, Açıköğretim Fakültesi bürolarından ya da bulundukları şehirdeki ÖSYM merkezlerinden yapabilirler. Ayrıca önceki sene sınav katılmış adaylar başvurlarını sınav ücretini yatırdıktan sonra internet üzerinden yapabilirler.
 
 

4. Sınav Başvuru Şartlarında Herhangi Bir Kısıtlama Var mıdır?

Sınav katılmak için herhangi bir yaş sınırı, sınava katılma sayısı, meslek yüksekokulundan mezun olunan yıl gibi herhangi bir kısıtlama yoktur.
 
 

5. Sınav İçeriği Nedir, Kaç Sorudan Oluşur?

DGS, adayların yalnızca Matematik (Sayısal Yetenek) ve Türkçe (Sözel Yetenek) derslerinden sorumlu oldukları bir sınavdır. Adaylara Sayısal Yetenek testinde 60 soru ve Sözel Yetenek testinde 60 soru olmak üzere 120 soru yöneltilecektir.
 
 

6.  Sınav Süresi Ne Kadardır?

Sınav süresi 140 dakikadır.
 
 

7. ÖBP Nasıl Hesaplanır?

Bir adayın önlisans başarı puanı 100'lük veya 4'lük sisteme göre ayrı ayrı hesaplanır.
Örneğin; bir öğrencinin akademik not ortalaması 100 üzerinden 80 olsun. ÖBP = 80x0,8 = 64 olur. DGS ham puanlarına katkısı = 64x0,6 = 38,4 olur.
Bir öğrencinin akademik not ortalaması 4 üzerinden 3 olsun 100'lük sistemdeki karşılığı = 3x25 = 75, ÖBP = 75x0,8 = 60 olur. DGS ham puanlarına katkısı = 60x0,6 = 36 olur.
 
 

8. DGS Puanım Nasıl Hesaplanır?

Bir adayın DGS puanı hesaplanırken her bir soru kendi standart puanıyla önlisans başarı puanı (ÖBP) da 0,6 ile çarpılır. Bir sorunun standart puanı yıldan yıla göre değişkenlik gösterir. Bir testin ortalaması ne kadar düşükse o testte yer alan bir sorunun standart puanı o kadar yüksek olmaktadır. Bu nedenle farklı yıllarda farklı puanlar hesaplanabilir.
 
 

9. Kaç Tercih Hakkım var?

Bir aday yalnızca mezun olduğu alanla ilgili en fazla 30 tercih yapabilir.
 
 

10. Geçiş Yaptıktan Sonra Kaç Yıl Okurum ?

Geçiş yaptıktan sonra kaç yıl devam edeceğiniz geçiş yapacağınız okula göre değişmektedir. Bazı üniversitelerde İngilizce hazırlık sınıfı vardır. İngilizce hazırlık sınıfını geçtikten ve muaf olmadığınız dersleri tamamladıktan sonra 3. Sınıf derslerini almaya başlayabilirsiniz. Ancak bazı üniversitelerde eğer yeterli kadar kredi hakkınız varsa İngilizce hazırlık sınıfını geçtikten sonra muaf olmadığınız derslerle birlikte 3. Sınıf derslerini de almaya başlayabilirsiniz. Bu durumda geçiş yaptıktan sonra en az 3 yıl okumanız gerekmektedir.
 
 
 
.
 

 

 

 

KONAK
0 (232) 482 0 532
KARŞIYAKA
0 (232) 364 15 15
BİZE HEMEN ULAŞIN